Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g640g410kcal22.4g1.3g160g0g
Sinappi (teollinen)256g330kcal11.3g36.1g15.4g0g
Viinietikka 480g99kcal0g2.4g0g0g
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Suola, annos 3g64g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 16g45kcal1.7g6.8g0.3g4.2g
Rypsiöljy 4992g44145kcal0g0g4992g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13088g90837kcal70.8g285g10335.4g8.4g
Valittu annoskoko6544g45419kcal35.4g142.5g5167.7g4.2g
Annoskoko puolitettuna3272g22709kcal17.7g71.3g2583.9g2.1g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804