Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g223g76kcal0.4g15.8g0.7g4g
Voi (perinteinen meijerivoi)63g456kcal0.1g0.1g50.6g0g
Sokeri83g338kcal0g83.2g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g96g345kcal12.5g67g2g3.5g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl83g283kcal1.7g2.5g29.1g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g104g68kcal11.5g4.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1310g3138kcal52.6g347.6g165.4g15g
Valittu annoskoko655g1569kcal26.3g173.8g82.7g7.5g
Annoskoko puolitettuna328g785kcal13.2g86.9g41.4g3.8g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574