Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4498g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 750g2266kcal134.3g363.6g7.5g80.2g
Sipuli (kuorittu)330g89kcal4.3g15.8g0.7g5.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g270g76kcal1.6g16.1g0.5g6.7g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g705g662kcal124.7g0.7g17.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13104g6186kcal529.8g792.4g52.6g185g
Valittu annoskoko6552g3093kcal264.9g396.2g26.3g92.5g
Annoskoko puolitettuna3276g1547kcal132.5g198.1g13.2g46.3g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373