Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3600g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)1260g4410kcal176.4g705.6g86.9g138.6g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g270g737kcal27g140.4g6.2g36.7g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 216g94kcal12.7g2.8g1.5g8.9g
Vehnäjauho, sunnuntai1170g4095kcal140.4g830.7g24.6g35.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13104g18672kcal713g3359g238.4g438.6g
Valittu annoskoko6552g9336kcal356.5g1679.5g119.2g219.3g
Annoskoko puolitettuna3276g4668kcal178.3g839.8g59.6g109.7g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304