Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore1963g334kcal11.8g49.1g7.9g13.7g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g1121g1850kcal224.3g0g112.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g421g118kcal2.5g25g0.8g10.5g
Sipuli (kuorittu)421g114kcal5.5g20.2g0.8g7.1g
Basilika, tuore 28g7.6kcal0.9g0.3g0.2g0.4g
Tomaattimurska 1121g330kcal6.3g59.4g2.2g21.3g
Tomaattisose tomaattipyree 126g96kcal5.7g16.3g0.3g1.3g
Ketsuppi, Heinz56g58kcal0.5g13.5g0.1g0.7g
Valkosipuli 34g36kcal2.7g5.5g0.2g0.7g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g701g1717kcal126.2g4.2g133.2g0g
Mozzarella juustoraaste, valio280g813kcal72.9g0g58.9g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen280g56kcal1.7g10.7g0.8g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13104g11058kcal922g408.4g635g119.2g
Valittu annoskoko6552g5529kcal461g204.2g317.5g59.6g
Annoskoko puolitettuna3276g2765kcal230.5g102.1g158.8g29.8g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171