Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 177g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g58g16kcal0.3g3.4g0.1g1.4g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g177g549kcal4.4g132.9g0.9g13.3g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g177g602kcal4.4g147.1g0.9g3.5g
Kuivahiiva, annos 11g4.9g18kcal2.2g1.9g0.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g100kcal0g0g11.1g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl18g60kcal2.5g9.9g1.2g1.9g
Pellavansiemenrouhe,Risetti29g144kcal7.2g9.6g8.3g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1312g2978kcal42g609.6g45.6g56.6g
Valittu annoskoko656g1489kcal21g304.8g22.8g28.3g
Annoskoko puolitettuna328g745kcal10.5g152.4g11.4g14.2g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049