Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 16g115kcal0.2g0.1g12.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen191g63kcal6.3g9.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai289g1012kcal34.7g205.3g6.1g8.7g
Hiiva, 50g32g19kcal4.2g0.3g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g64g37kcal5.7g3.2g0.1g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]64g89kcal8.9g8.9g2.2g30.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1312g2670kcal120g454.2g42.8g78.4g
Valittu annoskoko656g1335kcal60g227.1g21.4g39.2g
Annoskoko puolitettuna328g668kcal30g113.6g10.7g19.6g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427