Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g2560g8294kcal404.5g1728g74.8g256g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1280g4608kcal184.3g753.9g89.6g120.3g
Ohrasuurimo 1280g4126kcal105.6g808.3g25.6g97.3g
Oivariini, 60 (100g)160g880kcal1.6g1.6g96g0g
Tattarisuurimo / -jauho 1280g4130kcal152.1g773.8g25.6g74.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13120g44076kcal1696.2g8131.2g623.2g1095.6g
Valittu annoskoko6560g22038kcal848.1g4065.6g311.6g547.8g
Annoskoko puolitettuna3280g11019kcal424.1g2032.8g155.8g273.9g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810