Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 2248g3433kcal433.9g0g188.9g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl749g2248kcal63.7g404.7g33.7g16.5g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl65g585kcal0g0g65g0g
Jäävuorisalaatti, rapea500g50kcal5.5g4g1g6g
Tomaatti 1249g284kcal7g43.1g3.7g17.5g
Juustoraaste emmental punaleima749g2923kcal217.3g0g224.8g0g
Sipuli (kuorittu)250g67kcal3.2g12g0.5g4.2g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g500g210kcal8g45g2.5g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore250g63kcal0g22.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13120g19726kcal1477.2g1062.6g1040.2g88.8g
Valittu annoskoko6560g9863kcal738.6g531.3g520.1g44.4g
Annoskoko puolitettuna3280g4932kcal369.3g265.7g260.1g22.2g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760