Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 159g1152kcal1.9g0.6g129.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1906g629kcal62.9g93.4g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2891g10118kcal346.9g2052.5g60.7g86.7g
Hiiva, 50g318g194kcal41.6g3.5g1.3g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g635g369kcal57.2g31.8g1.3g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]635g890kcal88.9g88.9g21.6g305g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13120g26702kcal1198.8g4541.4g428g783.4g
Valittu annoskoko6560g13351kcal599.4g2270.7g214g391.7g
Annoskoko puolitettuna3280g6676kcal299.7g1135.4g107g195.9g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427