Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow125g125kcal28.7g0g1.1g0g
Herkkusieni 106g17kcal2.2g0.3g0.4g1.6g
Sipuli 94g28kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 6.2g21kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Vesi187g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g3.1g6.9kcal0.5g0.5g0.3g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%62g119kcal6.2g3.1g8.7g0g
Tilli, tuore 62g19kcal2.3g0.6g0.5g1.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1315g747kcal84.8g29.6g28.8g10g
Valittu annoskoko657g373kcal42.4g14.8g14.4g5g
Annoskoko puolitettuna329g187kcal21.2g7.4g7.2g2.5g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343