Parsakaalisokerihernepapusalaatti

Broccolia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeella

*
noin 300 gr parsakaalia
*
200 gr vihreitä papuja
*
200 gr sokeriherneitä
*
1 rkl rypsiöljyä
*
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
*
1 rkl nigellansiemeniä
*
hyppysellinen suolaa
*
muutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria (tai persiljaa)

Valmista ensin kastike:

* ½ dl tahiniseesamitahnaa
* !½ dl vettä
* 1 valkosipulinkynsi
* ½ rkl Tamari soijakastiketta (käytin tamaria, mutta tavallinenkin soijakastike käy tähän)
* ½ rkl hunajaa
* 3/4 rkl omenaviinietikkaa
* ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Itse käytin tuoreita kasviksia, mutta pakastetut käyvät myös hyvin tähän.

Jos käytät tuoreita, kuori parsakaalien varsiosa, ja leikkaa ne ohuiksi ja pitkiksi.

Jaa myös kukinnot pienemmiksi.

Leikkaa papujen ja herneiden päät pois.

Jos käytät pakastettuja kasviksia, tämä vaihe jääkin pois.

BroccoliKiehauta vettä kattilassa, ja keitä ensin pavut noin 5 minuuttia, niin että ne edelleenkin ovat rapeita.

Ota pavut kattilasta siivilän avulla, huuhdo kylmässä vedessä ja laita kulhoon.

Laita nyt herneet veteen ja keitä pari minuuuttia, huuhtele ja lisää ne papujen joukkoon.

Keitä lopuksi parsakaalin palaset, noin 3 minuuttia, ei sen enempää.

Lisää kulhoon.

Lisää öljy ja sekoita kasvisten joukkoon.

Sekoita suurin osa siemenistä ja korianteri (persilja) kasvisten joukkoon.

Lisää myös hieman suolaa.

Rakenna annos: Aseta kasvikset tarjoilulautaselle, ripottele päälle loput siemenet ja laita runsaasti kastiketta kasvisten päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Avokadoa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 1798g624kcal82.3g34.7g5.4g44.6g
Sokeriherne (Findus), annos 200g1198g479kcal41.9g71.9g2.4g0g
Pavut, ohuet vihreät, Pirkka1798g485kcal34.2g75.5g3.6g43.1g
Oliiviöljy (Knossoscretanfood), annos 100g84g755kcal0g0g83.9g0g
Seesaminsiemenet (Makrobios (luomu)), annos 10g120g780kcal32.2g8.3g69.5g14.7g
Persilja 30g8.2kcal0.4g0.3g0.1g2.4g
Tahini, Macedonian, seesamitahna449g2979kcal120.4g21.6g267.8g13g
Vesi, vesijohtovesi 899g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Soijakastike 60g36kcal3.1g5.7g0g0g
Hunaja 60g198kcal0.3g48.4g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g60g12kcal0g3.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13152g12761kcal633g547.4g865.6g236.4g
Valittu annoskoko6576g6380kcal316.5g273.7g432.8g118.2g
Annoskoko puolitettuna3288g3190kcal158.3g136.9g216.4g59.1g
Arvot/100g100g97kcal4.8g4.2g6.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114537