Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g722g4331kcal151.6g47.6g389.7g0g
Sokeri 722g2930kcal0g721g0g0g
Voisarvi croissant 722g2619kcal57.6g286.2g134.6g15.8g
Kananmuna kuoreton 221g315kcal27.6g0.7g22.6g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 80g229kcal12.4g0.2g20g0g
Vehnäjauho puolikarkea 722g2477kcal73.5g505.2g8.7g25.3g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.2g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Raparperi 2406g810kcal16.6g132.3g2.4g33.7g
Sokeri 261g1058kcal0g260.4g0g0g
Fariinisokeri421g1709kcal0g420.6g0g0g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton120g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13152g33269kcal688g4806.6g1158.8g161.4g
Valittu annoskoko6576g16634kcal344g2403.3g579.4g80.7g
Annoskoko puolitettuna3288g8317kcal172g1201.7g289.7g40.4g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428759