Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g6.7g37kcal0.1g0.1g4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.4g
Mustapippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tomaattimurska 501g147kcal2.8g26.5g1g9.5g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g67g40kcal0.6g3.5g2.7g0.2g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 2.7g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1316g531kcal9.6g76.4g15.6g21g
Valittu annoskoko658g265kcal4.8g38.2g7.8g10.5g
Annoskoko puolitettuna329g133kcal2.4g19.1g3.9g5.3g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928