Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g153g522kcal23.7g96.6g4.6g9.2g
Tonnikala vedessä, rainbow123g123kcal24.5g0.6g2.4g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g38g188kcal2.4g19.9g10.9g0.8g
Ruokakerma Valio 5%175g105kcal2.1g4.9g8.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 53g54kcal1.8g9.4g0.6g1.5g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.9g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Oliiviöljy 5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1316g2103kcal109.8g265.4g66.2g23.8g
Valittu annoskoko658g1051kcal54.9g132.7g33.1g11.9g
Annoskoko puolitettuna329g526kcal27.5g66.4g16.6g6g
Arvot/100g100g160kcal8.3g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850