Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g1789g5921kcal153.8g962.5g162.8g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen676g4867kcal6.8g6.8g540.7g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1803g1514kcal19.8g329.9g7.2g32.4g
Kuohukerma,valio,2dl901g3064kcal18g27g315.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka68g270kcal0g66.9g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g1352g6354kcal101.4g878.7g270.4g67.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13176g43979kcal599.6g4543.6g2593g200g
Valittu annoskoko6588g21990kcal299.8g2271.8g1296.5g100g
Annoskoko puolitettuna3294g10995kcal149.9g1135.9g648.3g50g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133163