Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1800g691kcal18g124.2g3.6g45g
Kaali, valkokaali1800g380kcal21.6g61.2g3.6g37.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g900g243kcal11.7g43.2g1.8g15.3g
Voi 117g849kcal1.4g0.5g95.1g0g
Kasvisliemikuutio 99g302kcal9.4g13.4g23.3g1.6g
Viinietikka 90g19kcal0g0.4g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g1782g5702kcal204.9g0g338.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13176g16370kcal534g485.8g932g199.4g
Valittu annoskoko6588g8185kcal267g242.9g466g99.7g
Annoskoko puolitettuna3294g4093kcal133.5g121.5g233g49.9g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310