Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g338g203kcal5.1g43.9g0.3g3g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g84g93kcal14.3g1.4g3.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.8g2.9kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g35g21kcal0.4g1.6g1.4g0.2g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl56g68kcal1.9g2g5.6g0g
Rypsiöljy 2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Hillosipulisäilyke 28g14kcal0.3g2.7g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1319g903kcal46.4g116.2g27.4g12.2g
Valittu annoskoko659g452kcal23.2g58.1g13.7g6.1g
Annoskoko puolitettuna330g226kcal11.6g29.1g6.9g3.1g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725