Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl4.2g11kcal0.5g0.1g0.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g55g15kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Selleri, annos 50g1.4g0.2kcal0g0g0g0g
Palsternakka 17g11kcal0.1g2g0.1g0.8g
Kiinankaali 42g8.4kcal0.7g0.9g0.1g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g118g71kcal1.8g15.3g0.1g1.1g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g98g217kcal10.8g2g18.7g0.1g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%28g31kcal0.8g0.8g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1319g734kcal30.4g50.2g45.6g8g
Valittu annoskoko659g367kcal15.2g25.1g22.8g4g
Annoskoko puolitettuna330g184kcal7.6g12.6g11.4g2g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207501