Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 3190g2018kcal95.7g153.1g111.6g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1063g3828kcal138.2g744.3g22.3g37.2g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 319g909kcal49.4g0.6g79.7g0g
Hiiva 160g119kcal20.9g1.8g0.6g11g
Voi 532g3856kcal6.3g2.1g432.2g0g
Tattarijauhot, annos 100g1329g4705kcal93g1010.1g26.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13184g30868kcal807g3824g1346g96.4g
Valittu annoskoko6592g15434kcal403.5g1912g673g48.2g
Annoskoko puolitettuna3296g7717kcal201.8g956g336.5g24.1g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599