Paremmat sämpylät

Vesi(-maitoseos) lämpimäksi.

Kuiva-aineet: osa jauhoista + kuivahiiva sekaisin.

Heitä sekaan hiutaleet.

Ota vesi, sekoita siihen öljy, ripaus suolaa oman maun mukaan (lisäksi esim.

valkosipuli-maustetta tms) Lisää sekaan myös soijarouhe.

Sitten vatkataan sekaan jauho, hiiva, hiutale-seos.

Lisätään vielä jauhoja niin että taikina on sopiva eli irtoaa kulhon reunoista.

Anna kohota liinan alla väh. vartti.

Leivo sämpylät oman maun mukaan ja lykkää uuniin 225asteeseen.

Sämpylöiden koosta riippuen paistoaika 10-15min.

Täytettä päälle ja ääntä kohti.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Riikka252
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g24g75kcal4.1g13g0.7g3.1g
Oliiviöljy (Euroshopper)3.8g31kcal0g0g3.4g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.6g2.1kcal0.3g0.2g0g0g
Kaurahiutale 3.8g14kcal0.5g2.1g0.3g0.4g
Soijarouhe, tumma, 30g1.6g5.2kcal0.8g0.5g0g0.1g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.5kcal0.4g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g261kcal12.2g32.6g8.8g7.2g
Valittu annoskoko66g130kcal6.1g16.3g4.4g3.6g
Annoskoko puolitettuna33g65kcal3.1g8.2g2.2g1.8g
Arvot/100g100g197kcal9.2g24.7g6.7g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=327295