Kesäkurpitsa-jogurttileipä

1 kesäkurpitsa (n.250 g)
25 g hiivaa
4 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
n. 11-12 dl vehnäjauhoja

Ohje:
Raasta kesäkurpitsa karkealla raastinterällä.

Murenna hiiva astiaan ja lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.

Kaada jogurtti hiivan sekaa ja sekoita.

Lisää kesäkurpitsa.

Lisää joukkoon öljy, sokeri, suola, oregano ja suurin osa jauhoista.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla nin 40 minuuttia.

Vaivaa taikina ja jaa se kahteen leipään.

Anna kohota 30 minuuttia.

Säädä uuni 250 asteeseen.

Paista leipiä uunin alaosassa noin 5 minuuttia.

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista leipiä vielä 20 minuuttia.

Anna jäähtyä ritilällä ilman liinaa.

Valmis painaa noin 1063 grammaa.

Raaka-aineet 1408 g.

Valmiin ja raa'an suhde 1,32.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 10g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Jogurtti, bulgarian, rasvaa 3,9%, ei lisätty d-vitamiinia 19g12kcal0.6g0.6g0.7g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g2.9kcal0g0.7g0g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g34g121kcal4.4g23.5g0.7g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g289kcal10.6g50.2g4.2g2.8g
Valittu annoskoko66g145kcal5.3g25.1g2.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna33g72kcal2.7g12.6g1.1g0.7g
Arvot/100g100g220kcal8g38.1g3.2g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91451