Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 19g5.4kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Selleri, annos 50g7.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.2kcal0.1g1.1g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl7.5g26kcal0.2g0.2g2.6g0g
Juustoraaste emmental punaleima7.5g29kcal2.2g0g2.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g139kcal5.8g6g10g1.8g
Valittu annoskoko66g69kcal2.9g3g5g0.9g
Annoskoko puolitettuna33g35kcal1.5g1.5g2.5g0.5g
Arvot/100g100g105kcal4.4g4.6g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465