Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.1g0.4kcal0.1g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g7.8g2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Vaahtoutuva vaniljakastike10g16kcal0.5g1.6g0.9g0g
Vispikerma, Pirkka 2 dl10g33kcal0.2g0.3g3.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g13kcal1.2g0g1g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta3.2g11kcal0.4g2.2g0.1g0.1g
Fariinisokeri7.8g32kcal0g7.8g0g0g
Voi 4.9g35kcal0.1g0g4g0g
Suklaa tumma 10g51kcal0.4g5.2g3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g406kcal6g39.6g25g1.8g
Valittu annoskoko66g203kcal3g19.8g12.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna33g102kcal1.5g9.9g6.3g0.5g
Arvot/100g100g307kcal4.5g30g18.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100551