Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 13g40kcal3g5.7g0.2g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Sipuli 1.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Pinaatti 4.7g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g88kcal6.2g11.6g1g2.4g
Valittu annoskoko66g44kcal3.1g5.8g0.5g1.2g
Annoskoko puolitettuna33g22kcal1.6g2.9g0.3g0.6g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.7g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385