Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 6.2g14kcal0.3g1.1g0.9g0.4g
Persilja 1.2g0.3kcal0g0g0g0.1g
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Tomaatti 13g2.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kurkku 11g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 25g46kcal1.2g7.9g1g0.4g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3.1g0.8kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g188kcal3.4g20.2g10g2.6g
Valittu annoskoko66g94kcal1.7g10.1g5g1.3g
Annoskoko puolitettuna33g47kcal0.9g5.1g2.5g0.7g
Arvot/100g100g142kcal2.6g15.3g7.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500