Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 7g51kcal0.1g0g5.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 8.4g11kcal0.9g0g0.8g0g
Kaurahiutale 2.8g11kcal0.4g1.6g0.2g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Sokeri 10g41kcal0g10.1g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g14g16kcal0.4g0.6g1.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.2kcal0g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 14g6.2kcal0.1g0.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g339kcal5.6g40.6g16.6g2.2g
Valittu annoskoko66g170kcal2.8g20.3g8.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna33g85kcal1.4g10.2g4.2g0.6g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.6g12.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932