Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g0.8g0.5kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.7g6kcal0g0g0.7g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.5g1.5kcal0g0.4g0g0g
Kurpitsa 25g4kcal0.2g0.5g0g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Kananmuna kuoreton 1.4g2kcal0.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g182kcal5.6g33.4g2.2g2.6g
Valittu annoskoko67g91kcal2.8g16.7g1.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna33g46kcal1.4g8.4g0.6g0.7g
Arvot/100g100g137kcal4.2g25.1g1.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206