Kaalikääryleet, karppi

1 kaalikäärylekaali
400 g sika-nauta jauhelihaa
2 kananmunaa
1 iso sipuli
1 iso porkkana
250 g emmental-juustoa raastettuna
2 rkl soijarouhetta (tummaa tai vaaleaa)
1,5 dl soijakermaa t. kermaa
3 rkl voita
1 dl kaalin keitinlientä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Koverra kaalista kanta irti.

Kiehtauta kaalia kantaosa alaspäin isossa kattilassa n. 10 min., jotta lehdet pehmenevät.

Ota kaalin keitinlientä vähintään 1 dl talteen, johon valmistat täytteen.

Anna kaalin jäähtyä ja irrota lehdet toisistaan varovasti.

Ohenna paksuja lehtiruotia veitsellä vuolemalla (ja silppua ne täytteeseen) mutta varo tekemästä reikiä lehteen.

Yhdestä kaalista tulee vaihteleva määrä isoja lehtiä, viimeisimmästä tuli 14 kpl.

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla sillä aikaa kun kaali kiehuu.

Raasta porkkana, silppua kaalista loppuosa/sisus ja keitä niitä kaalin keitinvedessä kunnes pehmenevät hieman.

Lisää kattilaan paistettu jauheliha-sipuliseos ja soijarouhe (joka sitoo nestettä itseensä kivasti).

Lisää jäähtyneeseen täytteeseen kananmunat ja juustoraaste sekä mausta mieleiseksesi yrttisuolalla ja mustapippurilla.

Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri ne varovasti tiukoiksi paketeiksi.

Lado kääryleet tarpeeksi suureen uunivuokaan.

Paista n. 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia, lisää kerma ja pilko voi tasaisesti kääryleiden päälle.

Jatka paistamista uunissa toinen puoli tuntia, valele kääryleitä välillä paistinliemellä.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali25g5.3kcal0.3g0.8g0g0.5g
Jauheliha, sika-nauta 13g28kcal2.2g0g2.1g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana 5.3g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima 7.8g30kcal2.2g0g2.3g0g
Soijarouhe, vaalea 0.3g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Alpro soya cuisine, annos 15g4.7g8kcal0.1g0.1g0.8g0g
Voi 1.3g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g179kcal10.8g3.2g13.4g1.4g
Valittu annoskoko67g89kcal5.4g1.6g6.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna33g45kcal2.7g0.8g3.4g0.4g
Arvot/100g100g134kcal8.1g2.4g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138243