Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.4kcal0.2g0.2g0g0g
Maito, Kevyt5.2g2.4kcal0.2g0.3g0.1g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl1.4g4.7kcal0.2g0.8g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g7.9g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Nautajauheliha 15%14g29kcal2.5g0g2.1g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.3kcal0.2g0.6g0g0.2g
Riisi puuroutuva 4.4g15kcal0.3g3.4g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml4.4g6.5kcal0.1g0.1g0.7g0g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g231kcal11.8g28.2g7.8g1.8g
Valittu annoskoko67g116kcal5.9g14.1g3.9g0.9g
Annoskoko puolitettuna33g58kcal3g7.1g2g0.5g
Arvot/100g100g173kcal8.8g21.1g5.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420