Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali38g7.9kcal0.4g1.3g0.1g0.8g
Viinietikka 1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Sokeri1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g9g2.1kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g45kcal1g7.2g1g2.2g
Valittu annoskoko67g22kcal0.5g3.6g0.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna33g11kcal0.3g1.8g0.3g0.6g
Arvot/100g100g33kcal0.7g5.4g0.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124649