Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 42g10kcal0.8g0.9g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 7g9kcal1.5g0g0.3g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia7g11kcal1.2g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g69kcal7.4g3g2.2g2.4g
Valittu annoskoko67g34kcal3.7g1.5g1.1g1.2g
Annoskoko puolitettuna33g17kcal1.9g0.8g0.6g0.6g
Arvot/100g100g52kcal5.6g2.3g1.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454