Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 25g10kcal0.2g1g0.2g0.9g
Valkoviini kuiva 16g11kcal0g0.1g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl6.2g7.9kcal0g1.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Liivate 1.2g4.4kcal1.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana134g143kcal2.6g23.2g0.4g1.8g
Valittu annoskoko67g71kcal1.3g11.6g0.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna33g36kcal0.7g5.8g0.1g0.5g
Arvot/100g100g107kcal1.9g17.4g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146370