Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g20g65kcal2g15g0.4g2.2g
Linssi-punainen (raaka)28g86kcal7.1g14.2g0.3g2.6g
Juuriselleri 40g13kcal0.5g1.9g0.1g1.3g
Palsternakka 45g29kcal0.2g5.3g0.2g2g
Oliiviöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Valkokaali keräkaali 150g42kcal1.8g6.1g0.3g3.1g
Lihaliemi laimennettu 40g7.6kcal0g1.2g0.2g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 4g12kcal0.4g0.6g0.8g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1320g692kcal27.4g103.6g17g27.6g
Valittu annoskoko660g346kcal13.7g51.8g8.5g13.8g
Annoskoko puolitettuna330g173kcal6.9g25.9g4.3g6.9g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251