Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 1200g398kcal7.6g67.8g2.4g31.1g
Parsakaali, keitetty, suolaa 600g208kcal27.5g11.6g1.8g14.9g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 900g215kcal16.2g19.6g2.7g20.5g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 600g129kcal4g17.9g2.9g5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g600g122kcal3.6g22.8g1.8g8.4g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1200g1020kcal16.8g52.8g84g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g450g1260kcal85.5g0.1g99g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]600g1980kcal162g0g144g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13200g10907kcal658g428.4g679g175g
Valittu annoskoko6600g5454kcal329g214.2g339.5g87.5g
Annoskoko puolitettuna3300g2727kcal164.5g107.1g169.8g43.8g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758