Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g200g646kcal20g150g4.4g22g
Linssi-punainen (raaka)284g863kcal71g142g2.8g25.6g
Juuriselleri 404g127kcal5g18.6g0.8g12.5g
Palsternakka 452g288kcal2.3g53.3g1.8g20.3g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Valkokaali keräkaali 1500g417kcal17.8g60.9g3g31.5g
Lihaliemi laimennettu 400g76kcal0g12g2.4g0.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 40g117kcal4.4g6g8.4g0.2g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13200g6917kcal273.2g1034.2g172.8g277.4g
Valittu annoskoko6600g3459kcal136.6g517.1g86.4g138.7g
Annoskoko puolitettuna3300g1729kcal68.3g258.6g43.2g69.4g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251