Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 698g5065kcal8.3g2.8g567.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 838g1052kcal92.2g2.2g75.6g0g
Kaurahiutale 279g1045kcal40.5g159.2g20.4g27.9g
Vehnäjauho puolikarkea 908g3114kcal92.5g635.3g10.9g31.8g
Sokeri 1009g4095kcal0g1007.8g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g1396g1634kcal39.1g55.9g139.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g56g223kcal0g55.3g0g0g
Leivinjauhe 28g49kcal1.5g10.6g0g0.1g
Mustikka metsä- 1396g615kcal7g89.4g8.4g46.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13216g33782kcal562.2g4037g1645g211.8g
Valittu annoskoko6608g16891kcal281.1g2018.5g822.5g105.9g
Annoskoko puolitettuna3304g8446kcal140.6g1009.3g411.3g53g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932