Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)210g264kcal23g0.6g18.9g0g
Sokeri 89g361kcal0g88.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 102g350kcal10.4g71.5g1.2g3.6g
Leivinjauhe 5.2g9kcal0.3g2g0g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl70g237kcal1.4g2.1g24.4g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 140g112kcal0.6g24g0.2g2.3g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Sokeri 7g28kcal0g7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.2g17kcal0g4.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1323g2767kcal71.6g401g89.4g11.8g
Valittu annoskoko662g1384kcal35.8g200.5g44.7g5.9g
Annoskoko puolitettuna331g692kcal17.9g100.3g22.4g3g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148