Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl28g163kcal6g1.5g14.3g3.3g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g56g339kcal11.9g3.7g30.5g0g
Hermesetas, annos 5g11g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g226g97kcal22.1g0.9g0.2g0g
Voi 169g1228kcal2g0.7g137.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 56g186kcal1.1g1.7g19.8g0g
Kahvi mustana 100ml113g3.6kcal0.3g0.3g0.1g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1323g4034kcal86.8g17.6g405.2g6.6g
Valittu annoskoko661g2017kcal43.4g8.8g202.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna331g1009kcal21.7g4.4g101.3g1.7g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376