Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 125g398kcal30.5g57.1g2.4g11.1g
Vesi, vesijohtovesi 469g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Sipuli 19g5.7kcal0.2g0.9g0g0.3g
Pinaatti 47g6.3kcal0.8g0.2g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1325g876kcal63g116.4g11.2g24g
Valittu annoskoko663g438kcal31.5g58.2g5.6g12g
Annoskoko puolitettuna331g219kcal15.8g29.1g2.8g6g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385