Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2855g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g286g174kcal37.4g3.1g1.1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen228g651kcal68.5g4.6g38.8g69.9g
Forest honey (Marlene), annos 5g114g323kcal0.5g79.9g0.1g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g114g611kcal19.4g42.3g42.3g32g
Rypsiöljy rainbow286g2570kcal0g0g285.5g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g2398g7915kcal287.8g1582.9g57.6g196.7g
Suola, annos 3g57g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g286g742kcal85.7g5.7g42.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13248g25972kcal998.6g3437g936.4g597.2g
Valittu annoskoko6624g12986kcal499.3g1718.5g468.2g298.6g
Annoskoko puolitettuna3312g6493kcal249.7g859.3g234.1g149.3g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421