Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1126g325kcal11.3g51.8g3.4g20.3g
Porkkana 901g294kcal5.6g50.1g1.8g23g
Peruna, vanha, kuorittu 1801g1371kcal33.9g279.2g3.6g18g
Vesi, vesijohtovesi 2252g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt450g207kcal14.4g21.6g6.8g0g
Voi 63g457kcal0.8g0.3g51.3g0g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13248g5383kcal132g824g133.8g122.6g
Valittu annoskoko6624g2692kcal66g412g66.9g61.3g
Annoskoko puolitettuna3312g1346kcal33g206g33.5g30.7g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644