Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 63g453kcal0.7g0.3g50.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai130g455kcal15.6g92.3g2.7g3.9g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Ruokasooda 2.5g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 50g15kcal1.4g1.8g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Raparperi 150g51kcal1g8.2g0.1g2.1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 50g66kcal1.3g1.6g6g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g63g38kcal6.3g2.7g0.2g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1327g3194kcal63g440.6g128.2g12g
Valittu annoskoko664g1597kcal31.5g220.3g64.1g6g
Annoskoko puolitettuna332g799kcal15.8g110.2g32.1g3g
Arvot/100g100g241kcal4.7g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429574