Porkkanasämpylät Special Al Meira

Kuori 4-5 pientä porkkanaa ja tee ne raasteeksi, n.155g.

Laita n.+42C vettä (kädenlämpöistä) kulhoon ja sekoita joukkoon yksi pala hiivaa (50g), porkkanaraaste, n.1 tl suolaa, 0,5 dl rapsiöljyä ja vähitellen 1-2 dl kerrallaan jauhoja yhteensä 19,5 dl. Kun ainekset on sekoitettu huolellisesti ja taikina "veivattu", niin anna taikinan nousta esim.

pyyheliinan alla n. 20-30 min. Tämän jälkeen kaada koko taikina leivontaalustalle ja tee iso pitko käyttäen jauhoja (n.1 dl), joka leikataan neljään osaan.

(Märät kädet auttavat myös leipomaan melko löysää taikinaa paremmin.

Tee valmiita sämpylöitä pellille n. 9kpl ja anna pellin olla vielä hetken hellan päällä, jolloin sämpylät nousevat lisää.

Paista uunissa 225C n.20-25minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Laita valmiit kuumat sämpylät esim.

koriin ja peitä pyyheliinalla ennen tarjoilua.

(Kuori pehmenee pyyhkeen alla).

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 310g101kcal1.9g17.2g0.6g7.9g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl100g900kcal0g0g100g0g
Sämpyläjauho, lidl4100g14760kcal533g2870g102.5g123g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13260g31672kcal1096g5776.6g407g275.6g
Valittu annoskoko6630g15836kcal548g2888.3g203.5g137.8g
Annoskoko puolitettuna3315g7918kcal274g1444.2g101.8g68.9g
Arvot/100g100g239kcal8.3g43.6g3.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158069