Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 4200g1011kcal76g92.4g12.6g96.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g910g255kcal5.5g54.1g1.8g22.7g
Valkosipuli 84g91kcal6.6g13.7g0.5g1.8g
Lihaliemikuutio Maggi42g118kcal3.8g2.9g9.7g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 700g892kcal150.9g0g31.5g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia700g1050kcal119g0g63g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13272g6831kcal723.6g326.2g238.2g242.2g
Valittu annoskoko6636g3416kcal361.8g163.1g119.1g121.1g
Annoskoko puolitettuna3318g1708kcal180.9g81.6g59.6g60.6g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454