Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 3488g11967kcal355.4g2441.4g41.9g122.1g
Vesi2683g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g34g121kcal15.1g13.4g2g0g
Kauralese 402g1449kcal72.4g183.5g31g70.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13280g27072kcal885.8g5276.6g149.8g385g
Valittu annoskoko6640g13536kcal442.9g2638.3g74.9g192.5g
Annoskoko puolitettuna3320g6768kcal221.5g1319.2g37.5g96.3g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=220248