Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu2708g3412kcal297.9g8.1g243.7g0g
Voi 996g7222kcal11.8g4g809.3g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g1991g10194kcal177.2g581.4g796.4g117.5g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g299g1195kcal0g295.7g0g0g
Hasselpähkinä 647g4167kcal91.2g22g394.7g113.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13280g52378kcal1156.2g1822.4g4488.2g461.4g
Valittu annoskoko6640g26189kcal578.1g911.2g2244.1g230.7g
Annoskoko puolitettuna3320g13095kcal289.1g455.6g1122.1g115.4g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363