Jauhelihakaalikeitto

Laita vesi kiehumaan, lisää 2 tl suolaa, kuori ja pilko perunat ja laita kiehuvaan veteen.

Lisää kaksi pussia keittojuureksia.

Paista jauheliha tilkassa oliiviöljyä, lisää paistumaan pilkottu sipuli.

Mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla sekä meiramilla.

Laita jauhelihaseos keittoon.

Paista pilkotut kaalinpalat tilkassa oliiviöljyä hetken aikaa kunnes ne pehmenevät , lisää sitten keittoon.

Lopuksi lisää persiljaa.

Anna hetken hautua, mausta vielä tarpeen mukaan.

Helppo, nopea ja maukas ruoka! Tästä tulee iso annos, josta riittää varmasti enemmänkin kuin 10 annosta.

Kannattaa jäähdyttää ja laittaa valmiita annoksia pakasterasioissa pakkaseen, maistuu hyvältä työpäivän päätteeksi, kun sulattaa joko kattilassa liedellä tai mikrossa.

Kevyemmän version saa, kun vähentää perunan määrää ja lisää kaalin tai pakastejuuresten määrää.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persilja1g0.1kcal0g0g0g0.1g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )2g18kcal0g0g2g0g
Lihaliemivalmiste, pirkka, 11g/kuutio2.2g6.4kcal0.2g0.3g0.5g0g
Keräkaali, 100g40g10kcal0.5g1.4g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste80g20kcal0.7g3.8g0.2g2.3g
Peruna (vanha, kuorittu)150g123kcal2.7g26.4g0.2g1.5g
Paistijauheliha nauta 5%80g103kcal16.6g0g4g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1330g566kcal41.6g64.8g14g9.8g
Valittu annoskoko665g283kcal20.8g32.4g7g4.9g
Annoskoko puolitettuna333g142kcal10.4g16.2g3.5g2.5g
Arvot/100g100g43kcal3.1g4.9g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31163