Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 3994g4325kcal315.5g651g24g83.9g
Hunaja1065g3568kcal10.6g873.3g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore799g200kcal0g71.9g0g0.8g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g799g7189kcal0g0g798.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13312g30562kcal652.2g3192.4g1645.4g169.4g
Valittu annoskoko6656g15281kcal326.1g1596.2g822.7g84.7g
Annoskoko puolitettuna3328g7641kcal163.1g798.1g411.4g42.4g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384