Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g60g229kcal9g45g1.8g4.9g
Hiiva, 50g15g9kcal2g0.2g0.1g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl75g263kcal10.5g48g2.3g4.1g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 270g927kcal27.5g189g3.2g9.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1332g3155kcal98g571.6g44.8g37g
Valittu annoskoko666g1577kcal49g285.8g22.4g18.5g
Annoskoko puolitettuna333g789kcal24.5g142.9g11.2g9.3g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073